WTF? De Babypil?

medicine-pills_2212998b“Soylent green is people!”, zo verklaarde Charlton Heston nog in de filmklassieker. In een bizar geval van ‘life imitates art’ verklaren Zuid-Koreaanse douaniers nu steeds meer dat Chinese medicijnen feitelijk mensen zijn. De pillen in kwestie blijken voornamelijk gemaakt te zijn van dode baby’s (!). Klanten van het lugubere medicijn menen dat het goed is tegen impotentie. In werkelijkheid is het ongezonde bucht. Bomvol bacteriën. En gemaakt van baby’s. Dode baby’s. De controverse was al even geleden gestart na een Koreaanse reportage. Onder andere werd beweerd dat de pillen 99,7% menselijk materiaal zouden bevatten, en het materiaal nog ‘vers’ genoeg was om het geslacht te bepalen. Toen werd nog sceptisch gedaan over het hele verhaal. Maar recent flakkerde de zaak weer op nadat de Koreaanse douane aangaf zijn controles op de mensenpillen te verscherpen. De pillendraaiers krijgen hun waar vooral (vooral is een eng woord in deze context) van aborties en doodgeborenen. Niet zo moeilijk in een land als China waar ‘boerendochter zijn’ een officieuze doodsoorzaak zou kunnen wezen.

Volg Slijttijd.be via facebook & imiteer mee!

You may also like...