Dagje Meir met Shariah4Belgium

Vriend Abu en zijn lustige kapoentjes genoten met volle teugen van het eerste priemende lentezonnetje gisteren in de altijd bruisende 2000. Gezellig struinend over de Meir verzamelden ze her en der nieuwe vriendjes en nieuwsgierige toeschouwers om zich heen. Gekleed in hun typische Hema keukenhanddoek met tafellaken deelden ze vrolijk flyers uit aan menig passant die schijnbaar geïnteresseerd was in hun Islamitische scoutsclubje. Opperhaatbaard Fouad geeft daarbij ook graag een toepassend woordje uitleg. En geeft zonder schroom toe dat zijn voorvaderen die verdomde spoorlijnen allemaal richting Brussel gelegd hebben. Fout van de allochtonen als de trein de volgende keer te laat is dus. De oude schurken. Clichématig worden ook de Joden nog eens rotzakken en rijke stinkerds genoemd door één van de filmende kapoentjes. Het zijn dan ook smerige profiteurs, die in de Pelikaanstraat wonende pettendragende krullen. Terstond arriveert de blauwe trots met (kan het anders?) een zware lokale tongval. Korte discussie ontstaat. Enkele pubers snappen er niets van. Flyeren mag je nu eenmaal niet zomaar. Daar zitten wat reglementen (PDF, p55) aan vast. De snorren doen het goed. Laten zich niet intimideren door de plotse menigte en behouden hun kalmte. Een prima voorbeeld! Maar een echte haatbaard die blijft flyeren. Gewoon omdat het kan. Wat een fervent hobbyist. Vrolijke Allah-u Akbhar gewenst!

Volg Slijttijd.be op facebook & Insj’Allah!

You may also like...